Verselő - Szerelmes vers. Születésnapi, névnapi vers. Idézetek, sms szövegek, aforizmák, mp3, könyv kiadó.
Friss
 
Vers-témakörök
 
Vers-korszakok
 
Kötetek
 
Költők
 
Látogatások
Indulás: 2005-01-05
 
Ajándék ötlet

 

Ajándék ötletek

Mindenek előtt természetesen első és második verseskötetemet ajánlom az ajándékkeresők figyelmébe. Bűvebben a borító képére kattintva olvashattok a könyvekről.

..................


A következő két CD-ROM a saját korábbi munkám. Néhány darabbal még rendelkezem és úgy gondoltam, hogy ha valakinek gondja van a karácsonyi ajándékozással, akkor talán segíthet neki valamelyik lemez. Labdarúgást vagy tudományt kedvelőknek remek választás lehet valamelyik.

Mind a kettő kereskedelmi forgalomba került. A példányok pedig eredeti csomagolású, vadonat új kiadványok.

A magyar labdarúgás története a kezdetektől napjainkig (2003)

Megrendelhető a verselo59@gmail.com címen, ára postakültséggel együtt: 3200,- Ft. (Eredeti ár: 6900,-Ft) Már csak néhány darabbal rendelkezem.

Hároméves munka eredményeként került kiadásra.

A CD lemez egyedülálló mennyiségű anyagot tartalmaz és dolgoz fel jól áttekinthető, könnyen és sokoldalúan használható formában. A labdarúgás kezdeti lépéseitől egészen a legutóbbi válogatott mérkőzésig, illetve a legutolsó befejezett bajnokságig tart (lezárva: 2003-ban).

Minden eddigi anyagnál teljesebb és pontosabb is, hiszen többek között megtalálható benne hat olyan válogatott találkozó is, ami csak a közelmúltban került a hivatalos találkozók sorába. Az anyag egységes egészet alkot, de tagolását tekintve hat fő részből áll.

* Kronológia
* Válogatott
* Bajnokságok
* Klubok
* Személyek
* Érdekességek

KRONOLÓGIA

Igazi különlegesség! Tartalmazza a labdarúgás egészének történetét a kezdetektől (kr.e. 5000-től) fogva. Természetesen a fő hangsúlyt a magyar labdarúgás kapta. Külön érdekessége ennek a résznek, hogy áttekintést ad az események történelmi, politikai, tudományos kereteiről is. Láthatjuk mi történt a világban akkor, amikor válogatottunk éppen valamelyik mérkőzését vívta.

VÁLOGATOTT

Tartalmazza a magyar válogatottnak az elmúlt 101 év alatt játszott 778 mérkőzésének minden adatát, jegyzőkönyvét, eseményeit, az eredményeket, mindkét csapat összeállítását, stb. A találkozók többféle szempont alapján is csoportosítva vannak. Dátum, sorszám, hazai, idegenbeli, semleges pályákon játszott találkozók, ellenfelek szerínti felbontás, külön az EB ill. VB találkozók.

BAJNOKSÁGOK

Tartalmazza 107 bajnoki sorozat minden adatát. Nem csak a végső sorrendet, hanem valamennyi mérkőzés eredményeit, a bajnokcsapat játékosait, a góllövő listát, az év játékosát és a bajnoki év alatt a magyar labdarúgás területén lejátszódott legfontosabb eseményeket is.

KLUBOK

Tartalmazza a magyar bajnokságban valaha szerepelt és jelenleg szereplő több mint 100 klub bemutatását, legfontosabb adatait, névváltozásaikat, bajnoki szerepléseiket, egyéb eredményeiket és azoknak a játékosoknak a névsorát akik az adott csapatból a válogatottba kerültek.

SZEMÉLYEK

Tartalmazza közel 900, a labdarúgással kapcsolatos személy, valamennyi válogatott játékos és szövetségi kapitány szereplésének adatait. Mérkőzések, cserék, gólok, kiállítás, öngól, 11-esek, melyik klubból került a válogatottba, hányszor szerepelt, valamint jónéhányukról részletes bemutatást.

ÉRDEKESSÉGEK

Tartalmaz rengeteg különböző szempontok szerint készített táblázatot, kimutatást, különlegességet. Az olimpiák labdarúgó tornáitól, az ifjúsági válogatott eredményeig, a Magyar Kupák eredményeit, a BEK, a KEK , az UEFA, a KK szerepléseket. A magyar bajnokságokról készült különböző statisztikákat, táblázatokat (melyik csapat hányszor, milyen teljesítményekkel, mennyi ponttal, gólkülönbséggel, stb lett bajnok). Szövetségi kapitányok, játékvezetők, edzők, tisztségviselők táblázatai, eredményei. A válogatott mérkőzéseinek mindenféle elképzelhető szempont (mérkőzés helyszíne, rúgott gólok, gólkülönbség, hónap, nap, nézőszám, stb.) szerinti csoportosítását. A válogatott játékosok különböző szempontok (válogatottságok száma, rúgott gólok, stb.) szerínti csoportosítását. A labdarúgás leg-jeit (legkorábban, legelőszőr, leggyorsabban, legnagyobb, legtöbb, stb., stb.) valamint egyéb különlegességeket.

Ez az adathalmaz egyedülálló, a felhasználó szempontjait szem előtt tartó, az adatok felhasználását, keresését rendkívül megkönnyítő rendszerben került rögzítésre. Az információk többezer képernyőoldalt foglalnak el. Hogy ez az egész adatmennyiség egységes egészként legyen használható ezért hivatkozások sokaságával lett ellátva. Ezek száma több 10.000.


SZAKEMBEREK NYILATKOZTÁK

"...óriási hiányt pótól az igen gazdag magyar sporttörténet feldolgozásában..."
"...nagyszerűen archiválja azt a nagy mennyiségű információt, amely eddig különféle könyvekben, magánkiadásokban szétszórtan létezett..."
" a magyar futball archívumát a cd-rom készítői tudományos igénnyel és nagy pontossággal dolgozták fel, s a sok-sok adat és a hozzá kapcsolódó "linkelési" lehetőségek óriási segítséget nyújthatnak a szakíróknak, sporttörténészeknek, statisztikusoknak, de igen érdekes anyagot jelentenek a futball iránt pusztán szurkolói szinten érdeklődőknek is."
"Szakmailag jónak, hiányt pótlónak és igen hasznosnak ítéljük ezt a munkát..."

Szöllősi Győrgy, az MLSZ sajtóosztályának vezetője

 


"...úttörő vállalkozás a magyar sport területén, hiszen Magyarországon hasonló, átfogó digitális kiadvány egyetlen sportágban sem készült..."
"Az adatbázis túlmutat a sportesemények és eredmények rögzítésén..."
"...kiváló segítséget ad az érdeklődők és a kutatók szélesebb körű eligazodásához."
"A CD-ROM szerkezete világos, jól használható, a benne felhalmozott információtömeg könnyen és sok irányból visszakereshető."
"Komplexitásával és adatgazdagságával nagyban megkönnyíti a legnépszerűbb hazai sportág kedvelői számára a sportág történetében való búvárkodást és fontos, ha nem a legfontosabb adattári forrás lehet az újságírók és kutatók számára is."

Dr. Szabó Lajos, a Testnevelési és Sportmúzeum igazgatója

 


"A magyar labdarúgás történetét, statisztikáját már sokféleképpen feldolgozták, de ilyen komplex és egyéni módon még nem."
"Gyűjtők, szakemberek, újságírók, sportrajongók biztos örömmel helyezik be számítógépükbe és böngészik órák hosszat."

Gulyás László, az MTV sportosztályának főmunkatársa

 


Nehéz szavakban beszélni egy digitális kiadványról. Igazi értékei akkor jelennek csak meg, amikor a számítógépünkbe helyezzük és használni kezdjük. A labdarúgást kedvelők számára nagyszerűbb karácsonyi ajándékot elképzelni sem lehet. Ott a helye a fenyőfa alatt!

Az atomenergia kultúrtörténete

 

Megrendelhető a verselo59@gmail.com címen, ára postakültséggel együtt: 1990,- Ft.

Az alábbi ismertető a a hazai könyvtár- és információtudomány szakfolyóiratában, a Tudományos és Mûszaki Tájékoztatás 49. évfolyam (2002) 5. számában volt olvasható (Árkos István írása).

Az atomenergia fogalmait, tudósait-kutatóit, történetét összefoglaló adatbázist és a paksi atomerőmű bemutatkozását tartalmazó multimédia-CD az elméleti és gyakorlati ismeretek, illetve a tudományos ismeretközlés a cég- és termékpropaganda szerencsés ötvözésének iskolapéldája. A kiadványból ugyanis nemcsak az tudható meg, hogy mi az atomenergia, mitől korszerű, és miért gazdaságos, hanem az is, hogy felhasználása – a Paksi Atomerőmű Rt. működését részletesen megismerve – teljesen biztonságos.

A két részből álló kiadvány első része három fejezetből áll, amelyek közül a Kronológia i. e. 1160-tól 1999-ig egyrészt 29 nagyobb szakaszra bontva, másrészt 132 évszámhoz kapcsolódva közel 200 esemény leírásán keresztül mutatja be az atomenergia kutatásának, fejlesztésének és alkalmazásának történetét; ezen belül külön ismertetve a Paksi Atomerőmű legfontosabb eseményeit 1999 augusztusáig.

Az Arcképcsarnok című fejezetben – „mindenki, aki számít” mottóval – összesen 119 tudós, mérnök és feltaláló fényképpel ellátott rövid életrajza olvasható. A 90 külföldi szaktekintély névsora André Marie Ampčre-rel kezdődik, és Charles Wilsonnal zárul; a 29 hazai kiválóság körében Banóthy Jenő, Bay Zoltán, Bláthy Ottó Titusz, Császár Elemér, Déri Miksa, Fényes Imre, Forgó Károly, Forró Magdolna, Gaál Sándor, Gábor Dénes, Gombás Pál, Grossmann Gusztáv, Grossmann Marcell, Heller László, Hevesy György, Jánossy Lajos, Jedlik Ányos István, Károly Iréneusz József, Kemény János György, Lénárd Fülöp, Neumann János, Róna Erzsébet, Selényi Pál, Szalay Sándor, Szilárd Leó, Telkes Mária, Teller Ede, Wigner Jenő és Zipernowsky Károly neve szerepel.

A Tárgymutató című fejezet – „minden, ami szóba kerül” alcímmel – az alfa-bomlástól a csősugárzásig, a de Broglie-hullámoktól a fűtőanyagokig, a gamma-sugárzástól az izotópig, a kationtól a molekulákig, a napenergiától a protonig, a radioaktív bomlástól a turbináig és a röntgensugárzástól az üvegházhatásig 210 fogalmat ismertet ábrákkal és képekkel gazdagon illusztrálva.

A kiadvány másik fő részét alkotja a Paksi Atomerőmű Rt. bemutatkozása, amely 11 fejezetben foglalja össze a szükséges tudnivalókat. Ezek bevezetéseként Virtuális séta az erőműben címmel négy videobejátszás mutatja be az erőmű környezetét, elhelyezkedését és épületegyüttesét, a Tájékoztató és Látogató Központ szolgáltatásait, az egyes épületek funkcióit, a gépházat, a vezénylő- és géptermet, a 4. blokk működését és főbb adatait, a 3–4. reaktorcsarnok berendezéseit.

A beruházás története fejezet az 1966. július 6-tól 1987. október 30-ig zajló eseményeket, a Hulladékkezelés a kiégett üzemanyag, a radioaktív hulladékok kezelését, illetve a személyes sugárvédelem módszereit, a lakossági kapcsolatokat ellátó Tájékoztató és Látogató Központ, valamint a Társadalmi Ellenőrző és Informatikai Társulás tevékenységét, az Oktatás fejezet a különféle osztályok és az Energetikai Szakképzési Intézet működését ismerteti. Az Atommagból villamos áram fejezet a reaktor működési rendszerének 21 fő egységét mutatja be; a Biztonság fejezet a különféle mutatókat, a biztonságnövelő intézkedéseket, a nemzetközi ellenőrzés és a hatósági szabályozás szerepét összegzi; Az erőmű és környezete a környezetbarát technológiát, az Üzemeltetési mutatók a működés mennyiségi és minőségi adatait foglalja össze. A televíziós klip Madame Curie-től Teller Edéig a kiemelkedő személyiségeket méltatja villanásszerűen.

Az 1999-ben kiadott mű a Suli Plussz sorozat első részeként jelent meg, a szerkesztés Komáromi János munkáját dicséri. Az átlagos technikai színvonalú konfigurációval (SVGA videokártya, SB-kompatibilis hangkártya, Win 95/98, Internet Explorer, Netscape Com.) futtatható alkotás. A benne található ismeretek nem avulnak el, ezért bármikor hasznos segítség az érdeklődők számára.

 
Prózák és egyebek
 
Napi gondolatok, idézetek
 
Hallgasd meg!
 
Rendezvények
 
Csak egy szót!
A regisztrált látogatók, miután beléptek az oldalra, itt cseveghetnek egymással.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?