Verselő - Szerelmes vers. Születésnapi, névnapi vers. Idézetek, sms szövegek, aforizmák, mp3, könyv kiadó.
Friss
 
Vers-témakörök
 
Vers-korszakok
 
Kötetek
 
Költők
 
Látogatások
Indulás: 2005-01-05
 
Prózák - A nomád
Prózák - A nomád : A nomád - Éjszaka

A nomád - Éjszaka

  2007.09.08. 08:01


Éjszaka

Sötét és furcsa ábráit az égre rajzolta már a Csillagok Ura. Felhőtlen és tisztán ragyogó éjszakai ég mélységeiből ugrottak elő, mint kíváncsi, fagyott szikrák, a fénypontok. Csendben állt az égbolt végtelen burája alatt. Szemeit a távolinak hitt Űr felé emelte és tekintete beleveszett a galaxisok fátyolába. Érezte, amint felemelt kezeit körül veszi, szinte lebegni kényszeríti az alányúló energia. Egyre könnyebb lett a teste, ahogy ez az erő körbekúszott a testén. Behatolt a bőre alá, átjárta az izmait, az ereket, az idegeket. Szinte felemelkedett.

Valahonnan a nyirkos barlangok mélyéről, a fák gyökerei közül, a fűszálak tövéből sűrű és szinte megfogható sötétség kúszott elő. Körbefolyta és egyre emelkedett. Érezte, ahogy szorítani kezdte ez a lábait, a derekát. Sokkal nehezebben szívta tele a tüdejét, a mellkasára is ránehezedett ez a fénytelen, tömény energia. Becsorgott a szájába és az orrába. Érezte a nyálkás mélység-ízt. Hagyta, hogy szétáradjon benne, hogy keveredjen az égbolt felől érkező fénypor energiával. Lassan feloldódott mindkettőben. Benne kapcsolódott össze a Fent és a Lent. Egyé vált velük, de több lett mindegyiküknél. Ő lett a Kapocs.

Állt a csillagok alatt és ott volt közöttük. Állt a föld felett és elfedte a mély.

Valahogy mintha eltűnt volna belőle minden kérdés. A lét és a nem lét kétségei bizonytalanságai és bizonyosságai. Minden, minden lényegtelennek és jelentéktelennek mutatkozott most. Érezte, ahogy egybe forr a Mindenséggel, hogy része és ura az Egésznek. Tudta, hogy az volt és az is marad mindörökké.

Képek és hangok éledtek benne. Még soha nem látottak és nem hallottak, de egyik sem volt ismeretlen. Kinyílt tudata átfogta, betöltötte a teret. Minden belőle indult el és hozzá is érkezett vissza. Ő volt a Központ és a Kiterjedés, Ő volt a Kezdet és Ő volt a Vég.

Most igazán Ember volt. Az Összekötő. A Habarcs a létezés építményében. Fal a tető és az alap között. Hagyta áramlani magában a Magasság és a Mélység energiáit. Érezte, ahogy egymáshoz érnek egymásba kapaszkodnak, örvénylenek, egymásnak feszülnek és elsimulnak. Nem keverednek össze, nem válnak valami furcsa, meghatározhatatlan keverékké, de átölelik egymást és mind a kettő magába fogad egy kis részt a másikból. E nélkül semmi nem kerülhetne a helyére, oda, ahová tartozik. Nincs sötétség csak ha fény is van, nincs rossz, csak ha jó is van, nincs gyengéd szeretet csak ha szenvedély van.


Nem keresett semmit és nem kérdezett semmit. Válaszok sem voltak, csak egyszerű létezések. Az Ember szerepét játszotta ekkor. Az Emberét, amely otthont ad testnek és léleknek. Az Emberét aki összeköt és szétválaszt. Az Emberét aki sérülékeny és elpusztíthatatlan. Az Emberét aki esendő és mindenható. Az emberét aki halandó és mégis halhatatlan.

Az Emberét aki felkutat minden rejtélyt, de önmagát nem érti meg sohasem...

Állt és már nem érzett semmit, nem voltak gondolatai, megszűntek vágyai, eltűntek kívánságai, megenyhültek a haragok, elhomályosodtak az örömök, elcsitultak a fájdalmak, elhaltak a belső hangok...

Egy apró virágszirom tűnt fel és lassan a vállára ereszkedett.

Elmosolyodott.

 
Prózák és egyebek
 
Napi gondolatok, idézetek
 
Hallgasd meg!
 
Rendezvények
 
Csak egy szót!
A regisztrált látogatók, miután beléptek az oldalra, itt cseveghetnek egymással.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség